За Земята Лого
  • Български
  • English
 
Новини
04.10.2010 / Актуално

Ученици от мрежата SPARE – с приз в образователния конкурс PlayEnergy

Победителите са използвали активно програмата SPARE

Учениците от клуб "Екоенергия"

 

Клуб „Екоенергия" от ОУ „Йордан Йовков" в Каварна спечели второ място в образователния конкурс PlayEnergy за училищни проекти на тема „По следите на енергията", организиран от ENEL. В тазгодишното издание взеха участие близо 400 проекта, изработени от над 1000 ученици от 84 училища от цялата страна.

Учениците са работили по учебните материали на SPARE през цялата година. На международния  конкурс  SPARE екоклубът получи трето място в категорията за теоретични разработки с проекта си „Енергия от биомаса-чиста природа”, а ръководителят на клуб „Екоенергия”, г-жа Антония Ангелова бе наградена с грамота.

До финала на надпреварата  на конкурса Playenergy са били допуснати 20 проекта, разделени в две възрастови групи - от основни и от средни училища. Каварненските ученици Айлин Велиева, Елена Колишева, Ива Калева, Девора Милчева, Герасим Димитров, Даниел Урумов и Димитър Димитров грабнаха втората награда с проект - филм на тема „По следите на енергията - за чиста природа и по-добро бъдеще", изработен под ръководството на Антония Ангелова.

Всички участници получиха грамоти, а авторите на проектите, класирани в Топ 10, бяха наградени и с подаръци. Учениците от Каварна получиха преносими MP4 плейъри, а ръководителят на проекта Антония Ангелова, както и самото училище ОУ „Йордан Йовков"- преносими компютри.

 


Norway GrantsInnovation NorwayС финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България
© 2021 sparebulgaria.com