За Земята Лого
  • Български
  • English
 
Новини
08.12.2012 / Актуално

Български SPARE проект награден в Брюксел

На 26.11.2012 г. в Брюксел се състоя Европейска церемония по награждаване на победителите от конкурса на образователния проект по енергийна ефективност U4energy.

Присъстваха над 200 представители на училища от цяла Европа,евродепутати, високопоставени европейски, национални и регионални правителствени представители и ключови фигури от индустрията и нестопанските сектори, медии.Българското правителство беше представено от г-жа Петя Евтимова заместник-министър на образованието, младежта и науката.

В специалната категория D-Най-добра практика за енергийна ефективност извън U4energy”, бяха обявени за победители 4 финалисти.Един от тях е проекта на варненската търговска гимназия „Георги С.Раковски”, „Да повишим енергийната ефективност и да намалим въглеродният отпечатък на нашето училище!”,с автор Теодор Коркинов под ръководството на г-жа Нели Вичева.

Този проект спечели и национaлния SPARE конкурс през тази година в направление за ученици, теоретическа работа.

Наградата получиха г-жа Нели Вичева и националния SPARE координатор за България, Тодор Тодоров.

Голямото жури на конкурса беше председателствано от г-жа Силвия-Адриана Тикау , зам.председател на комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Сертификатите на победителите носят подписа на европейския комисар по енергетика-Гюнтер Йотингер, под чиийто патронаж беше проведена церемонията.

За повече информация:

http://www.u4energy.eu/web/guest/award-ceremonies

 


Norway GrantsInnovation NorwayС финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България
© 2024 sparebulgaria.com