За Земята Лого
  • Български
  • English
 
Новини
06.12.2011 / Актуално

10 години Национален ученически екопарламент !

Време е за сън

Красотата на България

Усмивката на скалата

Националният ученически екопарламент (НУЕП) отбеляза 10
години от създаването си на 19.11.2011 г., с откриване на фотоизложба с ученически творби на тема "Биоразнообразието на страната ни през моя обектив".


Събитието се проведе в актовата зала на 74 СОУ „Гоце Делчев“ в София и беше ръководено от госпожа Милка Джиджова-основател и председател на НУЕП.
Поздравления за юбилея бяха поднесени от представители на МОСВ, БДЗП и от ЕС „За Земята“ в лицето на националния SPARE координатор, Тодор Тодорoв.
Сред членовете на ученическия екопарламент има много активни участници в SPARE мрежата.
ЕС „За Земята“ отличи няколко фотографии и връчи награди на авторите.


Първо място - Натали Антонова Ангелова, СОУ „Иван Вазов“, гр. Вършец, 10 клас, за фотографията  „Време е за сън“.
Второ място - Мария Стефанова Попова, СОУ „Св.Климент Охридски“, гр.Костенец, 10 клас, за фотографията и „Красотата на България“.
Трето място - Памела Иванова Милкова, IV ОУ „Димитър Петров“, гр. Сливен, 7 клас, за фотографията и „Усмивката на скалата“.


Националният ученически екопарламент има голяма роля за разпространението на SPARE проекта сред ученическите екоклубове в цялата страна и се надяваме нашето сътрудничество да продължи и в бъдеще.Norway GrantsInnovation NorwayС финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България
© 2021 sparebulgaria.com