За Земята Лого
  • Български
  • English
 
Новини
10.10.2012 / Актуално

Гости от Норвегия във Варна

На 2 и 3 юли 2012г. благодарение на отзивчивостта на преподавателката Розалина Димитрова, VІІІ СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин", Варна посрещна гости от  Norges Naturvernforbund-норвежките ни партньори в проекта SPARE, които пристигнаха заедно с норвежки ученици. Тяхното пътуване с влак от Осло до Варна имаше няколко цели- да покажат  че ползването на железопътния транспорт е по -устойчиво по отношение на действията за намаляване на вредните  емисии,по-вълнуващо е отколкото да се пътува със самолет. Това пътуване показа на учениците, че пътувайки с влак те получават възможност наистина да се запознаят със страните през които преминават.Пътувайки през няколко страни участнички в SPARE,нашите партньори и норвежките ученици се срещнаха с ученици и преподаватели участници в проекта,запознаха се с успехите им,както и с основните екологични проблеми по места. Гостите се запознаха със забележителностите на Варна, посетиха училището, имаха вълнуващи срещи там.Ученици от VІІІ СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" им разясниха проблемите  и решенията, които предлагат с цел спестяване на енергия и вода в училище, опазване на природата в  района и озеленяване на двора. Запознаха се още с дейността на екоклуб "Земляни" по програма УСПЕХ и идеите им за бъдещи проекти, свързани с опазването на околната среда.


Норвежките ни колеги снимаха филм за цялото си пътуване,ако успеят да създадат добър продукт се надяват този филм да бъде излъчен по местната обществена телевизия.Файлове:
DSCF0230.JPG1.3 M
DSCF0232.JPG1.3 M
DSCF0236.JPG1.1 M
DSCF0244.JPG1.2 M
Norway GrantsInnovation NorwayС финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България
© 2023 sparebulgaria.com