За Земята Лого
  • Български
  • English
 
Новини
24.11.2012 / Актуално

Вече сме в голямото семейство на “Приятели на Земята”

Представянето на За Земята пред делегатите на "Приятели на Земята"

Мангрова гора унищожена от повишаващото се ниво на окенаите в Ел Салвадор - едно от местата, ня които бяха заведени делегатите от конференцията на "Приятели на Земята"

За Земята е вече част от глобалната мрежа на “Приятели на Земята” (Friends of the Earth, www,foe.org) – най-голямата гражданска екологична организация в света с повече от 40 години история, организации в 76 страни и над 2 милиона активисти по целия свят, които отстояват каузата за един по зелен, здравословен и справедлив свят.

 

Кандидатурата на За Земята беше представена още преди няколко месеца към “Приятели на Земята – Европа” и на световната среща на глобалната организация в Ел Салвадор, която се проведе между 5 и 12 ноември, “За Земята” беше приветствана с добре дошла в голямото семейство. Според всички във Федерацията, които познават работата ни, За Земята е едно от най-естесвените нови попълнения в “Приятели на Земята”.

 

“Приятели на Земята” имат своите регионални структури по континенти и всички организации действат в своя локален контекст, регионално или глобално – от битката за спасяване на дъждовните гори в Латинска Америка или Югоизточна Азия, където еко-активистите залагат на карта живота си всеки ден, през корпоративната хватка и политическото безпътие, което отрича научните факти за промените в климата в Северна Америка, където всеки ден се води неравностойна битка между природозащитниците и петролните и ядрени компании, до безочливата експлоатация на ресурси в Африка и обратно към Европа и нейните корпорации, скрити зад благопристойната фасада на европейските ценности, а всъщност налагащи двойни стандарти според това, в коя част на света развиват дейността си.

 

За Земята ще води своите кампании от Името на “Приятели на Земята” за напред. Организацията ни ще търси нови начини за разрастване и активизиране на мрежата си от членове и доброволци в страната. Имаме много идеи за съвместна работа и кампании с други организации, с които сме си изградили доверие през годините и се надяваме да постигаме повече резултати тук на местно ниво, а с подкрепата на “Приятели на Земята” и да намираме повече връзки между локалните проблеми от България и от другите страни, за да може да се насочи към тях вниманието на европейските граждани и институции и да се обърне внимание за решаването им на европейско или глобано ниво.


Norway GrantsInnovation NorwayС финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България
© 2024 sparebulgaria.com